Svenska Kockars Förening - Väst
Välkommen till Svenska Kockars Förening Väst – din biljett till ett kulinariskt äventyr! Som medlem får du tillgång till ett fantastiskt nätverk både nationellt och internationellt, där maten alltid står i fokus. Vi fixar allt från spännande kurser och tävlingar till smakprovningar, studiebesök och resor – allt för att du ska kunna utvecklas och träffa andra passionerade kockar och matnördar i Västra Götaland.
Här får du chansen att knyta nya kontakter och inspireras, samtidigt som vi tillsammans jobbar för att sprida kärleken till svensk gastronomi. Vill du veta mer? Tveka inte att höra av dig – vi ser fram emot att välkomna dig till vår smakrika gemenskap!
Stipendier
Vi erbjuder två stipendier som delas ut årligen för att stödja och uppmuntra framtidens kockar: Allan Hults stipendium och Gunnar Anderssons stipendium. Dessa stipendier syftar till att främja utvecklingen av talangfulla individer inom gastronomin och att hedra arvet efter dessa två legendariska kockar.
För mer information om stipendierna och ansökningsprocessen, kontakta Anniki Magnusson på mail: anniki.magnusson13@gmail.com.
Vi ser fram emot att höra från dig!
Allan Hults
Nomineringen till Allan Hults stipendium syftar till att belöna och erkänna en individ som på ett yrkesmässigt och exemplariskt sätt har visat prov på enastående färdigheter inom restaurangbranschen.
Kandidaten bör ha förmågan att arbeta under de ofta krävande förhållanden som råder i branschen, inklusive:
Tidsanpassning: Förmåga att hantera och prioritera arbetsuppgifter effektivt under pressade tidsramar.
Kreativitet: Att tänka utanför boxen och bidra med innovativa idéer som berikar menyn och restaurangupplevelsen.
Flexibilitet: Att kunna anpassa sig till förändrade omständigheter och snabbt justera arbetsmetoder och strategier.
Arbetstempo: Att upprätthålla ett effektivt och snabbt arbetstempo utan att kompromissa med kvaliteten.
Kandidaten ska även visa en helhetssyn vad gäller arbetsmetoder och arbetsgång i ett traditionellt restaurangkök, där fokus ligger på samarbete och harmoni i teamet, samt på att leverera högkvalitativa maträtter.
Gunnar Anderssons
Nomineringen till Gunnar Anderssons stipendium syftar till att belöna en elev som under sin skoltid har genomgått en betydande personlig utveckling. Den nominerade bör uppvisa följande egenskaper:
Stark vilja att lära: Eleven ska ha visat en genuin motivation och nyfikenhet för att fördjupa sina kunskaper inom gastronomi och utveckla sin kompetens.
Utveckling av karaktärsämnet: Kandidaten bör ha arbetat aktivt med att förbättra och förfina sina färdigheter, samtidigt som de har bidragit positivt till klassens lärmiljö.
God kunskap inom yrket: Efter sin utbildning ska eleven ha uppnått en stabil och gedigen kunskapsbas inom kockyrket, vilket förbereder dem för en framgångsrik karriär.
Den nominerade bör också exemplifiera Gunnar Anderssons passion för matlagning och sin förmåga att inspirera och motivera andra.
Följ Distrikt Väst på sociala medier
Möt styrelsen i Distrikt Väst
Patrick Hammar Franklin
Ordförande
Arbetsplats
Delifrance
Favoritverktyg
Kniv
Favoritmat
Kroppkakor och skaldjur
Patrick.franklin@svenskakockarsforening.se
Jonas Wahlström
Ledamot
Arbetsplats
Gräppås Gårdscafé catering och event
Favoritverktyg
Kryddkvarn
Favoritmat
Pinfärska Smögenräkor
Henrik Ahl
Ledamot och tävlingsgruppen
Arbetsplats
Restaurang Seaside på Björkö
Favoritverktyg
Ostronkniv
Favoritmat
Brinner för det svenska/nordiska köket och dess smaker.
henrik.seaside@gmail.com
Calle Rosenstam
Ledamot
Arbetsplats
Lernia utbildningar Göteborg
Favoritverktyg
Smaklökarna
Favoritmat
Makrill
carl.rosenstam@svenskakockarsforening.se
Anniki Magnusson
Ledamot
Arbetsplats
Kungälvs kommun måltid/kök
Favoritverktyg
Kniv
Favoritmat
Fisk och skaldjur
anniki.magnusson13@gmail.com
Miguel da silva
Ledamot
Arbetsplats
Burgården
Favoritverktyg
Kniv
Favoritmat
Stekt fläsk med raggmunk o rårörda lingon
miguel.da.silva@educ.goteborg.se
Ann Cathrin Heimholt
Valberedningen
Arbetsplats
Kungälvs kommun/ Måltid/
Favoritverktyg
Zestjärn och vinöppnare
Favoritmat
Örtgratinerade havskräftor med citronnudlar
anncathrin.heimholt@kungalv.se
Ronny Spetz
Ledamot
Arbetsplats
Restaurangskolan i Uddevalla
Favoritverktyg
Sautös
Favoritmat
Fläsklägg med rotmos
ronnyspetz@hotmail.com
Gun Karlsson
Ledamot med fokus på event, middagar och sponsorer
Arbetsplats
Pensionär
Favoritverktyg
Kniv och termometer
Favoritmat
Pasta Vongole
gun.nancy.karlsson@gmail.com
Edwin Bohm
YCC-representant
edwin.bohm@icloud.com
Håkan Ohlsson
hakan.ohlsson@trollhattan.se
Senaste nyheter
Här kan du läsa mer om vad som händer inom svenska kockars förening