Scroll Top

Glassigaste receptet på glassens dag!

Fira glassens dag med en supergod glass. Här får ni Juniorlandslagets glassrecept från Culinary Olympics.

Hallon- och gräddfilsglass

 

400 g                   strösocker

300 g                   mjölk

125 g                  grädde 40%

75 g                      invertsocker

75 g                      glykos

2,5 st                   gelatinblad, blötlagda 

20 g                     hallonlikör

800 g                   hallonpuré

900 g                   hängd gräddfil 

12 g                      Prosorbet (glass-stabilisator) 

30 g                      citronverbena

 

Värm upp socker, mjölk, invert socker, glykos och citronverbena. 

Sila och blanda med gelatin, hallonlikör, hallonpuré och gräddfil. 

Mixa med en stavmixer.

Tillsätt Pro sorbet & mixa igen.  

Låt glass-basen svälla över natten i kyl och kör sedan i glassmaskin.

24_mars_glass_facebook